Adatvédelem blog

DPO cikksorozat, utolsó rész: Az adatvédelmi tisztviselő feladatai

DPO cikksorozat, utolsó rész: Az adatvédelmi tisztviselő feladatai

A jelen cikkben ismertetésre kerülnek az adatvédelmi tisztviselő feladatai a GDPR szerint, az azokhoz kapcsolódó gyakorlati kérdéskörök, majd röviden kitérek olyan jogviszonyokra, melyeket nem a GDPR szabályoz, de a mindennapi munkavégzés során az adatvédelmi tisztviselői tevékenység körében előfordulhatnak, azaz az adatvédelmi tisztviselő speciális feladataira.

bővebben
DPO cikksorozat, 4. rész: Az adatvédelmi tisztviselő státusza, feladatai

DPO cikksorozat, 4. rész: Az adatvédelmi tisztviselő státusza, feladatai

Jelen cikkünkben az adatvédelmi tisztviselők jogállásának és kötelezettségeinek legfontosabb elemeit szeretnénk bemutatni, elsősorban az adatvédelmi tisztviselők döntéshozatalban való részvételére, az erőforrások biztosítására, a függetlenségre, a felelősségre és a lehetséges szankciókra, a titoktartási kötelezettségre és végül az összeférhetetlenségre összpontosítva.

bővebben

Archívum

Ezt a honlapot a Budapesti Ügyvédi Kamarában bejegyzett Dr. Miklós Péter Ákos egyéni ügyvéd (székhely: 1028 Budapest, Piszke utca 14., adószám: 42982117-2-41, KASZ szám: 36079442) tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a www.magyarugyvedikamara.hu honlapon találhatóak. A honlapon elérhető blogbejegyzések, cikkek nem minősülnek konkrét jogi tanácsadásnak, ajánlattételnek vagy erre történő felhívásnak. Célja, hogy az érdeklődő tájékozódni tudjon Dr. Miklós Péter Ákos egyéni ügyvéd szakterületeiről. A honlap a Magyar Ügyvédi Kamara (MÜK) Elnökségének "Az ügyvédi honlap tartalmáról" szóló 2/2001 (IX.3.) számú állásfoglalásának, valamint a MÜK 6/2018. (III. 26.). számú szabályzatának 10. fejezetében leírtak figyelembevételével készült.  Jogi közlemény.

Honlapkészítés: ZK DESIGN - Ügyvédhonlap